DIDOFISC

UW VENNOOTSCHAP IN TOPCONDITIE

  • door: Didofisc
  • Januari 7, 2020
  • Categorie: BV

Vanaf 1 januari 2020 mag/moet het BV zijn ipv BVBA


Vanaf 1 januari 2020 mag/moet het BV zijn ipv BVBA
 
In de loop van 2019 is het wetboek vennootschappen hervormd en herschreven.  Vanaf 01/01/2020 treedt de wetgeving in voege voor de bestaande vennootschappen.  Vanaf dan wordt de  BVBA gewijzigd in BV (besloten vennootschap).  Evenzo voor de Gewone Commanditaire Vennootschap, deze wordt herbenoemd naar CommV of Commanditaire Vennootschap.
Dit gebeurt van rechtswege, dus ook als de benaming in de statuten hieraan nog niet aangepast zijn, is het gebruik van BV of CommV rechtsgeldig en verplicht.  Op dezelfde wijze ben je binnen de BV of CommV geen zaakvoerder meer maar bestuurder en ben je ook geen vennoot meer maar aandeelhouder.
 
Strikt genomen moeten deze nieuwe omschrijvingen vanaf 01/01/2020 gebruikt worden op alle documenten zoals briefhoofden, facturen, website, belettering van uw voertuig…enz.  Het gebruik van de oude benamingen resulteert echter voorlopig niet in boetes, we verwachten bijgevolg dat de oude en nieuwe benamingen nog een tijdje naast elkaar zullen gebruikt worden.
Toch raden we aan om zo snel mogelijk deze nieuwe rechtsvormen overal op te vermelden.
Didofisc Logo
Terwijl u zich concentreert op uw klanten, zorgen wij voor uw boekhouding, uw fiscale aangiften en de optimalisatie van uw fiscale positie