DIDOFISC

UW VENNOOTSCHAP IN TOPCONDITIE

  • door: Didofisc
  • Oktober 4, 2019
  • Categorie: UBO

UBO-register timing gehaald!


Alle zaakvoerders/bestuurders van vennootschappen/vzw’s/juridische constructies zijn verplicht vanwege de fiscale wetgever de uiteindelijke begunstigden te identificeren en in te voeren in een nieuwe fiscale databank, het UBO register genoemd (Ultimate Beneficial Owner). Deze verplichting is oorspronkelijk afkomstig vanuit Europese wetgeving.

De uiterste datum voor invoer is vastgesteld op einde september 2019. Omwille van de manke werking van de invoer in de databank en de laattijdige instructies kijkt de fiscus voorlopig een overtreding van de timing door de vingers. Maar einde dit jaar gaan de vingers dicht en kunnen er boetes aangerekend worden.

Ondanks late instructies en slechte werking van de databank is Didofisc erin geslaagd alle vennootschappen/cliënten onder ons cliënteel in het register op te nemen tegen de oorspronkelijke timing einde september. Daarmee blijven we onze principes trouw en doen we alles tijdig zodat uw vennootschap/VZW… altijd up to date blijft en geen boetes ontvangt vanwege de fiscus. Uw vennootschap blijft zo in topconditie !

Didofisc Logo
Terwijl u zich concentreert op uw klanten, zorgen wij voor uw boekhouding, uw fiscale aangiften en de optimalisatie van uw fiscale positie