DIDOFISC

UW VENNOOTSCHAP IN TOPCONDITIE

  • door: Didofisc
  • December 11, 2019
  • Categorie: Financieel

Investeringen


Degressief afschrijven (twee maal zo snel als anders) wordt vanaf 2020 verboden. Vanaf dan zal een gewone, lineaire afschrijving enkel toegelaten zijn. Degressief afschrijven wil zeggen dat in de eerste jaren het afschrijvingspercentage verdubbeld wordt.  Hierdoor kan je de investeringsuitgaven versneld over de jaren in kosten nemen. Vanaf 2020 zal de kost van de investeringen over een langere looptijd gespreid worden in de tijd.

Vanaf 2020 moet de eerste afschrijving berekend worden vanaf de aankoopdatum. Voorheen werd, ongeacht de aankoopdatum, steeds een volledige afschrijving toegestaan in het jaar van aankoop voor kleine vennootschappen, ook al gebeurde de aankoop bij wijze van spreken op de laatste dag van het jaar.
 
Tenslote was de investeringsaftrek verhoogd naar 20% voor de jaren 2018-2019, vanaf 2020 bedraagt deze terug 0%.

Als U investeringen plant in nieuwe goederen die niet verhuurd worden, personenwagens uitgesloten, dan hebt U er alle belang bij die nog te realiseren in 2019.
Didofisc Logo
Terwijl u zich concentreert op uw klanten, zorgen wij voor uw boekhouding, uw fiscale aangiften en de optimalisatie van uw fiscale positie